Berlingsbakke

Liebhaver Drømmebolig – Diskret Luksus på bedste beliggenhed,”1576 m2 landskabsarkitektur, 606m2 storslået bebyggelse. ”. Koncept og funktion uden sammenligning med gennemført finish ned til mindste detalje

Ejendommen ligger højt hævet på Berlingsbakke – en stille lukket vej på bedste beliggenhed i Charlottenlund. Den store kobberport og næsten 100 meter kobberbelagt mur, bygget oven på det eksisterende nexøbrud, lukker af for offentligheden og signalerer diskret luksus.  

Indgangspartiet er et unikt landskab som skifter indtryk i løbet af dagen – et fantastisk udendørs lys skaber en exceptionel stemning i de sene timer. Indendørs følger arkitekturen en stram rød tråd, og intet er overladt til tilfældighederne.

Ved den gennemgribende renovering af Berlingsbakke er der taget udgangspunkt i bygningens arkitektur og tidsalder. Bygningen er blevet nænsomt opdateret, med udgangspunkt i at bevare dens karakteristiske fremtoning.

Huset er specielt i mange henseender og har en særlig arkitektonisk kvalitet. Det er tegnet i 1937 af Alfred Skjøt-Pedersen, der var en af Danmarks banebrydende “funkis” arkitekter.

I funktionalismens ånd er der ved ombygningen taget udgangspunkt i at funktionen har været udgangspunktet for formgivningen. Der er anvendt få, men gennemgående materialer – alt i højeste kvalitet. Huset er ikke udstyret med nogen unødig dekoration, håndværket har været i centrum og fortæller sin helt egen historie.

Med den nyanlagte belysning, indvendigt som udvendig, er der integreret italiensk design og enkelthed til alle husets rum, som rummer utallige detaljer.

Materialevalget er enkelt og gennemgående: Sildebensparket i egetræ, kobber, Azul Cascais, Vola, Arne Jacobsen, Poggenpohl, Gaggenau, italiensk lys, højglans og corian. Alt nøje afstemt ud fra den arkitektoniske helhed.